~hlovate's hikayat~

~HLOVATE~

You wonder
Is it an angel or yet
Maybe a sweet dream that you can’t forget
So close yet far-fetched
Causing you to float on the line
between reality and fantasy

c/o Haunted the nightmares
Creates the ecstasy
Hlovate~oh poisonous honey
Love and hate
Driving me crazy

The poison ivy of Venus
Killing with venom so sweet
You’re losing your head
Don’t want it yet it keep haunting
Losing yourself in the suffocating mist

c/o

The blind arrows of
Piercing cold ice and
warm melting heart
Tearing me apart

   

<< April 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

~BLOG TROTTER~

.:~hlovate's cerita~:.

~hlovate's hikayat~

~hlovatulis~

~hlovatalk~


~FAQs~

~~a moment~~



creep~street symphony

"...antara Fender dan warna-warna...
...antara muzik jalanan dan jalan cari Tuhan...
...ini cerita orang-orang itu...
....ini cerita masa lalu..."
|i||ii||iii||iv||v||end|
rooftop rant

"...lontarkan...
...kalau tidak ia meracun...
...kongsikan...
....walau hanya pada awan-awan..."


anthem

"...saya dalam gelap...
...dan salah siapa kalau saya tak nampak?...
...kenapa orang keliling hanya pandai bising...
...tapi tak pandai menghulur tangan?..."


VERSUS
"....Minn..AO...and the sun....
....the past vs the present...
...skate and the street...changes and turning points in life....
...everything is under His will....."

versus[PartI]
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|end|

versus[PartII]
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|16|end|

versus[PartIII]
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|finale|


Ked's Story
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|
10|11|12|13|14|15|16|17|finale|
...Ked...Hadiah...Nawal...a lady....a romeo...a skater...
.....Florida-Virginia....
....everything is okay in the end.if it's not okay, then it's not the end....

GT_i~Trilogy

GreaTroubleMaker_i
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|finale~i|
"....heyday of the honeymoon year...
...Form4,Kolej Tunas...
....Addin and the GT_i....."

GreaTroubleMaker[i'm a senior]
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|12|13|14|15|end|
".....enter the SPM year...aarrrggghhh....
.....budak jenayah bertemu buku dengan rak bukunya....
.....ice vs ice...ferum vs aluminium....
...Addin Shah vs Benz Alif...."

GT_i[i'm outta teens]PartI
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|end|

GT_i[i'm outta teens]PartII
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|end|

GT_i[i'm outta teens]PartIII
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|end|

GT_i[i'm outta teens]PartIV
|1|2|3|4|5|6|finale|

GT_i[V]
|prologue|1|2|3|4|5|6|7|8|9

".....i want to have nothing to do with him..."
"...knowing a Didi and an Addin..."
"...changes of equation...
from Addin Shah vs Benz Alif=Didi+Benji..."


5tahun5bulan
".....a Plain Jane's diary....
....growing up and learnin ain't easy...
...not another mere fuzzy-mushy entries...
...antara Sultan Mansur,Jebat dan Hang Li Po,it's just part of the story...."

5tahun5bulan[PartI]
|1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|end|

5tahun5bulan[PartII]
|1||2|3|4|5|6|7|8|9|10|
11|12|13|14|15|16|17|18|end|

5tahun5bulan[PartIII]
|1||2||3||4||5||6||7||8||9||10|
|11||12||13i||13ii||14||finale|
Schubert's Serenade

"...kasih sayang...
...ada di mana-mana...
...untuk semua...
....untuk sesiapa je yang mencari..."
|1||2||3||4i||4ii||5i||5ii||6i||6ii||7|
|8i||8ii||9||9||10||11||finale|

IS THIS IT

Is this it?
I dunno the cause
The result
Nor the beat
Is it really it?
I dunno how nor when
Up? Low? In the gutter or glen?
Undecoded, mystery air?
Seems like near but not there
Without no cut or tear
All of sudden
The pain is too much to bear
The vain feels like a torturing lair
Is it really, really it?
One second chill the spine
The other, melted under the sunshine
Set tears and laughter on the same line
Possessing such powers that stop the time
Is this it?
He knows
And He will lead

.:hlovate:.
.:escapee:.
cool hit counter




rss feed



Wednesday, April 20, 2005
Ked's Story~i

      

         "Last shot!"

         

          Dia berlari anak mendaki tangga ke atas ramp.

         

          "On?!"Fudge menjerit dari bawah ramp.Decknya dah dibimbit di tangan kiri.Dadanya turun naik mencungap menarik nafas. "Try kasi libas 180º la!"

         

          Two thumbs up.

         

          Fudge turut menegakkan ibu jari.

         

          Vans sneakers di kaki kanan memijak tail deck di hujung ramp. "Rockafella!!!!!!"Wrath ramp bergema sebelum kaki kirinya turut memijak Element Margera Ecology kesayangan.Tubuhnya melayah ke udara dengan backside 180º kickflip.Spin full 180º.Landing with roll-away fakie...

         

          "Perfect!!"Miju dah berdiri bersorak.

         

          "Damn cool one,Ked."Sun berdiri bercekak pinggang.

         

          Fudge sengih. "Memang kau nak mampus.Trick tak pernah fail."

         

          Ked sekadar menjungkit bahu.Decknya dipijak melambung dengan kaki kanan sebelum tangan kanannya cekap menyambar. "Yok balik la.Dah petang macam apa je."Dia berpaling ke arah rail. "Angah!!"

         

          Minn tak angkat muka.Telinga berplug dengan headphone.Suara Rob Thomas memekak dengan Unwell.Leka melungsur membuat pop-shuvit dengan Hellrose Deck Burning Rose.

         

          Ked Flop mengadah langit.Tension aku cakap dengan orang pekak artificial nie!Dia berpaling ke sebelah. "Sun."

         

          Angguk faham.Ketawa.Hellrose Deck Skull dipijak melungsur ke tengah rail.Sambil lalu headphone wireless itu ditarik dari kepala Minn.

         

          "Hey!!Sun Jedi!!"Minn dah menjerit melihat Sun yang kini dah sampai ke hujung sebelah sana rail. "Skull nak kena bakar ke?!"

         

          "Wei Angah!!"Ked Flop melaung.

         

          Minn berpaling.

         

          "Balik la!!!"

         

          Minn tarik muka.

         

          Headphone kini tergantung depan mata.Minn menjeling ke kiri.Sun sengih. "Orang panggil tak dengar.Sebab tu la."

         

          Headphone disambar sebelum kaki kirinya menolak tanah melungsurkan deck.

         

               "Lain kali pakai hearing aid je."Ked Flop sengih mengejek. "Pekak badak."Tote bag adiknya dicapai dari tepi ramp.

         

          "Along la badak."

         

          Ked Flop hanya ketawa menjungkit bahu. "Badak badak Along pun,badak pandai buat trick."Bahu Minn diraihnya. "Badak hencem...badak tough...badak ader taste...badak cute..."

         

          "Dah mula gila la tu."

         

          Ked sekadar sengih.Dia berpaling pada yang lain. "Kitorang balik dulu la."Bahu Minn ditariknya ke arah parking lot.

         

          "Wei Ked!!Malam nie on tak?"

         

          Tangan kirinya diangkat dengan sign OK tanpa berpaling.

         

          ***

 

          Tubuhnya dilontar ke katil.Mak oi..penat!Bantal ditarik ke muka.Huaarrgghh!!!Ngantuk!

         

          "Along..."Suara mama menyapa.Terdengar pintu terkuak.

         

          Tak jawab.Anggap la aku tidur.

         

          "Along..dah Isya' ke belum nie?"

         

          "Nanti la.."Jawapannya muffled di bawah bantal.Tidur la kejap.Pukul 11 nanti nak keluar pergi Ghouls.Malam nie Clash of the Clan B-Dance.

         

          Mamanya menggeleng sambil bercekak pinggang.Kalau nak solat tu liat je.Lima kali solat,lima kali kena gertak. "Along,mama bakar deck tu satu-satu buat kayu api nanti.Hellrose tu betul-betul masuk api nanti."

         

          Zap.Automatik dia bangun macam belakang kena sengat kala. "Ala mama..Jangan la sampai nak bakar Hellrose baru tu..."Mukanya sememeh mintak kesian.Mama nie pun...Hellrose Deck James Atkins Diet tu baru je sampai minggu lepas dah nak bakar ke?

         

          "Pergi solat.Kata nak keluar.Nanti entah bila-bila balik.Subuh make sure dah kat rumah."

         

          Angguk dengan mata kelat. "Yes ma."

         

          "Kalau tak segala Blind dengan Element tu sekali mama bakar."

         

          "Kalau mama bakar Along punya,Along bakar Angah punya Girl Deck Carroll Horns To The Heavens tu."Dia menggumam mencebik.

         

          "Apa dia?"Mamanya yang dah nak melangkah keluar berpatah balik.

          "Tak..."Ked Flop dah bangun sambil menggosok mata dengan telunjuk. "Along nak solat la nie,tak nak terbakar dalam hell-horns,nak go straight to the heaven."Ujarnya sambil melangkah ke bilik air.

         

          "Buat main pulak dia."

         

          Ked hanya terkekeh ketawa sebelum menutup pintu bilik air.

           

               

               

          ~skateboard Minn~   ~Sun's~      ~CarrollHorns   ~Atkins Diet~

                                                                          ToHeaven~

 

*tp Ked Flop punya Element Margera Ecology tak jumpa la.Dah abis di pasaran agaknya.

_________________________

Buku Ogos 2009

www.jemariseni.com

Tiga Ceritera dalam sebuah Pelangi oleh Syud, Hlovate, Noor Suraya

 
pelangi-web

Tiga ceritera berwarna-warni dalam sebuah Pelangi...

Ceritera I

PELANGI – SYUD

Iman bukan pelangi awak. Iman cuma Iman.
Iman tak cantik macam pelangi...
Tapi,
Iman tetap ada kat sini walau pelangi dah pergi...

Menjadi anak yatim piatu pada usia muda bukannya bermakna Iman Aisyah tidak berani hidup sendiri apalagi berdikari. Cuma kalau tiba-tiba ada yang melamar, apa salahnya kalau dia menerima, kan?
                           

* * * *

Ceritera II

KED’S STORY – HLOVATE 

 Khalid Faizal... Ked ... Hadiah ...Nawal
a lady... a romeo... a skater...
Florida-Virginia ... Malaysia-USA

Hadiah deck daripada gadis tak bernama membuat dia gelabah. Macam mana budak perempuan FELDA tu tahu tentang skate? FELDA Florida barangkali, sebab budak berbaju kurung tu kenal juga Bruce Walker! 

kalau nak diikutkan logik....
cinta pandang pertama dan cinta antara benua tu...
masuk akal ke?

* * * *

Ceritera III

RUMAH KECIL DI UJUNG PADANG – NOOR SURAYA

Akukah kunang-kunang yang dilupai orang tika mentari menyingsing?

“... papamu jadi bimbang kalau sapi-sapi itu mencintai aku lebih daripada dia.” Kata doktor veterinar itu sambil tersenyum.
“Semua orang bilang mas sangat pendiam.”
“... tetapi tidak dengan gadis yang aku suka.”

Gadis yang aku suka?

Durrah selalu melarikan diri jika hatinya tercalar. Masihkah dia perlu ‘berlari’ jika hatinya sudah tersangkut pada penghuni rumah kecil di hujung padang ini?                     

                                                                          -------------------------                           

ISBN: 978-967-5118-24-1
Harga: RM22.00
Harga pembelian melalui pos: RM20.00 
Dapatkan Pelangi di Pesta Buku Selangor mulai 24 Julai 2009 dan EFEST UIA mulai 23 Julai 2009 Cool



Posted at 03:33 am by hlovate
Comments (76)